maandag, januari 31, 2005

En nogmaals Coveliers

Hugo Coveliers start een nieuwe lijst en wil opkomen voor de burgemeestersjerp in Antwerpen. Daarbij steekt hij niet onder stoelen of banken dat hij met het blok zal samenwerken om een meerderheid te behalen. Hieruit blijkt dat Coveliers beter al een heel eind geleden was opgekrast om met de racistische partij samen te werken. Weeral komt het Blok er beter uit en vangt de VLD nog wat extra schade.

Het VB was met recht en rede verboden door het Belgische gerecht. Dat daar een nieuwe partij uit voortkwam die identiek dezelfde ideologieën aanhangt was dan voor de meerderheid geen probleem.
Als de VLD het cordon sanitaire willen opblazen, moeten ze eerst het VB opblazen. De kans was er, maar iedereen bleef toekijken hoe de feniks uit zijn eigen as verrees, sterker dan voordien. Het Vlaams Belang is gewoon het Blok met een nieuwe naam dat hopen gratis reclame krijgt van onze politieke vechtjassen.
En nu Coveliers ook nog de samenwerking nastreeft, is de tolerantiegraad ten opzichte van het Blok nog maar eens gegroeid en zijn de onderliggende racistische ideologiën nog maar eens beter weggestopt. De populisten grijpen beetje per beetje de macht in onze emocultuur, het VB is daar een prima voorbeeld van. De massa ziet de onderliggende donkere laag niet meer.

Gelukkig heeft de VLD (eindelijk) een duidelijk teken gegeven in verband met een mogelijke samenwerking met het Blok. Nu maar hopen dat er geen Dedecker aan de macht komt om dan dit weer terug op te blazen.