woensdag, maart 16, 2005

Picanol vordert 2 miljoen euro terugDe directie van Picanol voert een wanhopige strijd om hun imago terug wat op te krikken. Na de schandalige verloningen aan de familie Steverlynck en topmanagers als Jan Coene probeert men de meubelen te redden door een fractie van de vreemde geldstromen terug te winnen.

En dan nog te weten dat de gewone werknemers een triestige éénmalige premie krijgen of wat extra verlof. Verder moeten ze zeker geen opslag vragen want daarvoor gaat het economisch te slecht.

Hypochresie ten top. Op termijn moet dit wel gaan escaleren. De gewone werknemers moeten loonbevriezingen, afslankingen, overuren, flexibiliteit... maar blijven slikken terwijl enkele toplieden alle winsten in hun bodemloze zakken laten verdwijnen. Zoiets zet kwaad bloed, en volkomen terecht!

Er moet in ons land dringend werk gemaakt worden van transparantie van geldstromen. Zo iets komt een bedrijf en de staat en vooral hun imago enkel maar ten goede.
Rotte appels verdwijnen sneller, bedrijven met visie en toekomst gaan beter vooruit, iets wat op sociaal niveau ook ten goede komt.