donderdag, juni 30, 2005

Bart Somers is een snode Sith Lord

Onlangs naar het eerder matige derde deel van Star wars gegaan. Dat Anakin naar 'the Dark Side' overstapte, is niet erg verwonderlijk, maar de film opende mijn ogen op een heel ander vlak. Mijn conclusie: Bart Somers is een Sith Lord!


In de eerste film:

- Palpatine is een politieker van niemendal in op een prutsplaneetje (Tatooïne)

- Somers is een lawaaimakertje in een partijtje dat al een eindje ontbonden is (VU)

In de tweede film:

- Palpatine weet zich via enkele listen van senator tot voorzitter te verkiezen, men haalt een Sith Lord binnen onder luid applaus. Jar Jar Binks is de onnozelaar die dit bewerkstelligt.

- Somers infiltreert de VLD nadat de VU ontbonden is en werkt zich naar de top. De onnozelaar die hem daar graag bij helpt is Jar Jar Coveliers.

Derde film:

- Via een reeks 'toevalligheden' verkrijgt Palpatine machten die de democratie overstijgen. Zijn persoonlijke macht overstijgt de macht van de Senaat. De Jedi's worden vakkundg uitgeroeid. Master Joda moet zich terugtrekken.

- Via enkele mooie acties wordt de bedreiging Coveliers buiten gewerkt. Bart Somers krijgt onder luid applaus volmachten die elke vorm van kritiek in de kiem kan smoren. Hij is vanaf nu de absolute leider binnen de VLD.De eerste die zijn mond durft te openen wordt prompt aan de kant gezet. De Jedi's Bouckaert en Patricia De Waele zijn de eerste slachtoffers.

Jean Marie Dedecker is opmerkelijk stil... misschien buigt hij wel naar de dark Side...


Vervolg (dit is nog toekomstmuziek)Bart Somers onthult zijn ware identiteit en stoot Albert van de troon. Vanaf nu is België een keizerrijk met aan the hoofd de Sith Lord Barth Somersius...1 Comments:

At 3:05 p.m., Anonymous Peter said...

Prachtige vergelijking! Gieren gewoonweg :-)

Nu ja, ze zullen 't in de VLD wel zien hoe ver ze geraken met die strategie ;-)

 

Een reactie posten

<< Home