donderdag, juni 30, 2005

De nieuwe elektronische identiteitskaart

Momenteel loopt op de radio een hemeltergend nieuw spotje ter promotie van de nieuwe elektronische identiteitskaart. Uit de stemmen dacht ik o.a. Axel Daeseleire te herkennen, die na een andere publiciteit voor diepvriezers terug met één van de meest irritante boodschappen de ether vervuilt.

De situatie:
Wat vrienden zijn aan het keuvelen en dan komt er eentje bijstaan om te stoefen met zijn nieuwe identiteitskaart.
Na wat kort gekibbel blijkt dit zo een fantastische uitvinding te zijn dat onze hoofdacteur zich laat overhalen om er ook ééntje aan te vragen.

Toch enkele bemerkingen bij die identiteitskaart:

- Het invoeren ervan was een ramp. Mijn vrouw was als één van de eersten om er eentje te krijgen. Wel moest je er 2 vellen A4 bijsteken aangezien nog niet alle diensten kaartlezers hebben en je adres niet meer op de kaart staat. De ene zegt dat het niet meer hoeft, de ander zegt dat het zeker nog steeds moet. Administratieve vooruitgang?

- Hét argument is dat je niet meer hoeft aan te schuiven aan het loket maar dat je vanaf nu de administratieve rompslomp zelf kan doen vanop je eigen PC.
Hoera, zo kan de gemeente nog minder loketbedienden in dienst nemen en verder besparen. Dan moet de klant ook nog eens over een degelijke PC bezitten, een cardreader, software die je toelaten op een veilige manier op het net te vertoeven, een internetverbinding, en vooral veel geduld want de kinderziekten zullen niet te tellen zijn de eerste maanden.
Ik schuif dan veel liever aan bij het loket.
Kortom, je moet meer betalen voor zaken die je zelf doet (al eerder gezien bij PC banking, Kinepolis die je meer laat betalen als je naar de 'self' kassa gaat...)

- Bij de invoering stonden er zelfs spellingsfouten op bepaalde kaarten, België was verkeerd gespeld in het Duits. Om de vervalsers te misleiden.
Laat me niet lachen. Die uitvlucht is zo zielig dat ik bijna niet meer bijkom.
Bij de pas van mijn vrouw staat het juist gespeld. Waarom de ene kaart wel en de andere niet?

- Stel nu dat je overtuigd bent om over te stappen, dan kan je alvast weer je collectie taxzegels aanvallen want gratis vervangen zal er niet inzitten.

- We kunnen nog een eindje verdergaan maar laat me het hierop houden:
De hele uitwerking van de elektronische pas is al even belachelijk als het reclamespotje. Waarschijnlijk wordt het in de toekomst beter en vlotter maar ik voel er toch niet veel voor om in de toekomst mijn gegevens zomaar te grabbel te geven langs het internet om een attestje van goed gedrag en zeden te kunnen afprinten om dan aan het eind van de rit toch aan het loket te moeten aanschuiven omdat er een stempel ontbreekt.

1 Comments:

At 6:59 p.m., Blogger Handbag Express said...

Hello, just browsing around and thought I would peek at your blog also thought it would be a great opportunity to highly recommend both of these sites with spectacular deals. Grand Openings at **www.handbagexpress.com** for the ultmate handbag selections, and don't miss out on **www.VegasTours.com**for Spectacular Grand Canyon Vacation Tours, you will agree the offers are Super incredible after visiting. Thanks and have a great day.

 

Een reactie posten

<< Home