dinsdag, juni 14, 2005

Nintendo Revolution doet niet mee aan de HD-trend.

Als je nu een elektrozaak binnengaat kun je er niet meer naast zien; de HD televisie is alomtegenwoordig. LCD en PlasmaTV's zijn de logische vooruitgang op vlak van televisie, de CRT heeft zijn tijd gehad.

De Playstation 3 en de Xbox 360 spelen in op deze trend en maken hun consoles compatibel met de HD (High Defenition) standaard en kunnen zo beelden genereren die veel meer detail bevatten, levensechter zijn...

Nu is Nintendo daar niet van overtuigd; zij brengen hun revolution uit zonder HD-support. Gewoon voor de klassieke TV.

Het lijkt er steeds meer op dat Nintendo niet mee 'wil' in de technologische vooruitgang. Het begon met de N64 (cartridges waren zoveel beter dan CD's). Gevolg : de Playstation veroverde een enorm marktaandeel dat vroeger quasi enkel van Nintendo was.
Toen kwam de Gamecube. Het paarse blokje hoefde geen DVD's af te kunnen spelen of een mogelijkheid bieden tot online gamen, de markt was er toch nog niet rijp voor. Xbox live toonde aan dat er maar al te goed een markt was en sprong als nieuwkomer in één keer over Nintendo.

De vroegere onbetwiste nummer 1 is nu slechts nog een schim van zichzelf en blijft terrein verliezen op Sony en Microsoft.

Met de intrede van de PSP zagen ze ook 40% van hun marktaandeel van de gameboy verdwijnen. Dat de PSP technisch superieur is wordt steevast weggelachen. Het marktaandeel van de gameboy slinkt steeds verder naarmate de PSP zich verder introduceert (helaas nog steeds niet in Europa)

Nu weigert Big N dus HD-support waarmee ze de concurrentie nog een stuk verder laten uitlopen. En zoals altijd verschuilen ze zich achter het 'gameplay' argument.
Alsof de andere twee spelers enkel maar brol uitbrengen die er goed uit ziet...

Al zeg je dat de markt nog niet klaar is, Microsoft en Sony doen nu alvast een grote kennis op van HD.

Nintendo trappelt ter plaatse.