dinsdag, augustus 23, 2005

Dure pipi

Situatie: Filmpje kijken naar de Kinepolis.

Je bent vroeg aangekomen want je wil zeker zijn van een plaatsje. Na een ticketje te kopen kom je in de transitzone en in afwachting tot de deuren openen koop je een cola (aan schandalige prijzen). Een kwartier later is het van dat: een sanitaire stop dringt zich op en je begeeft je naar de toiletten. Daar wacht een soms vriendelijke, maar meestal norse WC-madam die met een grijns je 30 eurocent lichter maakt.


Euh, ik heb al 7 Euro betaald om binnen te mogen, 2 Euro voor een cola die meer ijswater bevat dan het bruine suikerwater en nu troggelen ze nog 30 cent uit je zakken om wat druk te lossen? Afzetters!


Nu ja, in bovenstaand geval zijn de toiletten tenminste nog proper, wat nog steeds geen argument is. Erger is het gesteld dat je steeds meer mag betalen voor sanitair dat met moeite door de gemiddelde hygiƫne-inspectie zou geraken.Zo was ik onlangs op de begijnhoffeesten in Dendermonde, een klein festivalletje met de vreemde combinatie Xink die twee optredens voor Daan stond geprogrammeerd, en er werd dan ook menig pintje geconsumeerd om het wachten te verlichten.
Het plaatselijke sanitair bestond uit van die omgebouwde caravans waar je eerst je broekspijpen oprolt om te verhinderen dat je broekspijpen in de pis van een voorhanger hangen.
Je voelt het aankomen: 30 cent per bezoekje.Dus eerst jagen ze 12 EUR uit je zakken voor de entree, dan nog eens meerdere keren 30 cent voor een ronduit miserabele infrastructuur.Zoiets lokt wildplasserij uit, maar de flikken hielden angstvallig de duistere hoekjes van het terrein in het oog, dus werd ook dit erg moeilijk.
Nu is er in onze vriendenkring iemand die een blaasontsteking heeft (leg dat maar eens uit aan de WC madam) met als gevolg dat die persoon om de 5 tellen 30 cent uit zijn zakken wordt gejaagd. Gelukkig was hij er die keer niet bij of hij kon een abonnement kopen.


Eigenlijk zou de regel heel eenvoudig kunnen zijn: waar toegang moet betaald worden, moet het sanitair gratis ter beschikking gesteld worden. Punt. Basta.

1 Comments:

At 12:37 a.m., Anonymous Peter said...

Volledig akkoord. WC-geld vind ik echt not-done. Da's gewoonweg basisinfrastructuur.

En voor mannen valt dat nog goed mee eigenlijk. Op de Gentse Feesten bijvoorbeeld, staat er op elke hoek van een straat een "pishoekje", gratis. Vrouwen mogen echter gaan aanschuiven aan de betalende WC's. Er was daar dan ook terecht een petitie aan de gang voor meer vrouwvriendelijkheid op dergelijke evenementen: gratis WC's.

 

Een reactie posten

<< Home