dinsdag, augustus 16, 2005

Review: Heist


De voorkant van de DVD en de korte inhoud zagen er erg veelbelovend uit, dus werd het zondagavond "Heist" een thriller/actiefilm met o.a. Gene Hackman en Danny DeVito.

Het verhaal gaat over een bijna op pensioen zijnde Hackman die een laatste kraak moet doen in dienst van DeVito. De kraak plegen is niet het moeilijkste is het motto, met de buit wegraken is de kunst...
De buit bedraagt een immense hoeveelheid goud van de Zwitserse bank, en de zaken komen extra gecompliceerd als de neef van DeVito opgedrongen word om te helpen met de roof; een duister figuur die al snel argwaan wekt.

Na een knappe openingsscene waren de verwachtingen hooggespannen maar hoe verder de film evolueerde, hoe rommeliger en slechter alles ineenstak.
In de openingsscene bijvoorbeeld zie je hoe Hackman per ongeluk zijn gezicht laat zien voor de camera, iets waar nooit verder in de film wordt op teruggekomen.
De 'kraak' van de eeuw is zo simpel en flauw maar wat er achter komt is nog slechter: een rommelig boeltje vol haken en ogen ondersteund door verschrikkelijk slechte vertolkingen.
Een regelrechte afknapper.

O ja, toch 1 tof moment in de vorm van een one-liner: This guy is so cool that the sheep count him!Voor de rest: mijden.