woensdag, augustus 31, 2005

Review : The Hitchhikers guide to the galaxy

Bwèèèèk was mijn eerste reactie toen de film gedaan was. En bwèèèk was ook de reactie van onze vriendengroep die een gezellige, vrolijke en originele film verwachtten.

In THGTTG (te lang om steeds opnieuw te typen) ontdekt het hoofdpersonage dat zijn beste vriend een alien is en dat de aarde binnen de 12 minuten vernietigd zal worden voor een intergalactische snelweg.
Ze slagen erin om mee te liften met een konvooi vreemdsoortige wezens die deze sloop opgezet hadden maar helaas blijken ze niet al te vriendelijk te zijn en zijn de helden binnen de kortste keren aan het rondzweven in de ruimte. Volgt dan nog de ontmoeting met de intergalactische president, een verloren gewaande liefde, een planeet in de ban van een sekte met vreemde gewoonten... om te eindigen met het feit dat wij eigenlijk gecreëerd zijn door muizen en dat deze al een eeuwigheid ons aan het observeren zijn ten einde het antwoord op de ultieme vraag te vinden zijnde 42.

Wie dit bovenstaande zootje lollig vond zal misschien iets aan de film hebben. Aan al de rest: mijden.De film is een onsamenhangend geheel van onnozelheden die met veel moeite mijn mondhoeken naar boven deed krullen.
Enkele momenten zijn grappig (zoals de supercomputer die na eeuwen rekenwerk het antwoord op de ultieme vraag ontdekt; namelijk 42).

Voor de rest maak ik er geen digitale inkt meer aan vuil: een misbaksel dat niet te vergelijken valt met echte kolderklassiekers zoals Monty Python die kon regiseren (hoewel die nu ook niet allemaal even sterk waren).

Om zeer snel te vergeten.