vrijdag, september 16, 2005

De Nintendo Revolution

Eindelijk mogen we weten wat Nintendo angstvallig al die tijd geheim heeft gehouden: de fameuse controller.


Het ding ziet eruit als een afstandsbediening maar het vernieuwende is dat je het bestuurt door bewegen. De ingebouwde gyroscoop registreerd de bewegingen die je ermee maakt en de positie in de ruimte van de controller.Als je met een blauw oog ergens verschijnt, dan kun je altijd zeggen dat je de controller van je tegenstander in je ook kreeg bij een partijtje Mario Tennis...


Op zich een goed idee dat een nieuwe ervaring teweeg zal brengen, maar of het echt handig is in de meeste spellen, is nog de vraag.Vooral het feis dat je bepaalde ascessoires moet opklikken om bepaalde zaken terug te krijgen (zoals een analoge stick) vind ik minder.


Het uiterlijk zelf heeft meer van een afstandsbediening mee dan van een controller. Door het bakje 90° te draaien heb je een kloon van de beproefde SNES controller maar zo erg handig ziet het er niet uit. Normaal gezien zijn de vorige controllers compatibel, dus denk ik dat veel games bestuurd zullen worden door de oude modellen.


Het succes of de teleurstelling zal wel volledig bepaald worden door de ontwikkelaars van de software. In hoeverre het toestel handig is, zal enkel maar blijken bij de effectieve testen, maar dat zal ten vroegste in 2006 kunnen.

2 Comments:

At 5:25 p.m., Blogger TadaDiscounts said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a headsets It pretty much covers headsets related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

 
At 11:30 a.m., Blogger TadaDiscounts said...

You have an awesome site here! I have a website that may interest you- Two Way Radios with get content such as- Two Way Radios

 

Een reactie posten

<< Home